Storytel räddar sommaren

Jag är sedan ett par månader tillbaka medlem på Storytel.se, vilket är en tjänst för ljudböcker online. Det fungerar lite som Spotify, fast istället för musik lyssnar man till böcker istället. Och i år verkar de rädda sommaren, som än så länge lyser med sin frånvaro!

Sedan jag blev medlem har jag lyssnat mig igenom inte mindre än tio böcker, från olika författare och på olika språk. Storytel har än så länge över 1 600 böcker tillgängliga så det är ju en bit kvar innan jag gått igenom de alla.

Jag har hittills lyssnat på nedanstående böcker:

 • Geniet av David Baldacci med Allan Svensson
 • I cirkelns mitt av Dan Brown med Per Mattsson
 • Broken Skin av Stuart MacBride med John Sessions
 • Den förlorade symbolen av Dan Brown med Jonas Malmsjö
 • Last Light av Andy McNab med Colin Buchanan
 • Firewall av Andy McNab med Colin Buchanan
 • Vanish av Tess Gerritsen med Laurel Lefkow
 • Business Stripped Bare av Richard Branson med Richard Branson
 • Faithless av Karin Slaughter med Francie Swift
 • Barkhes döttrar av Bodil Mårtensson med Mats Eklund

Överlag är det hög kvalitet på både produktionerna och på uppläsarna, även om jag personligen tycker att Jonas Malmsjö borde ägna sig åt andra saker än ljudboksuppläsning. Han är otroligt tråkig att lyssna på. Överdramatisk oavsett vad han läser. Men som sagt var är det i övrigt mycket bra uppläsare.

Senaste boken, ‘Geniet’, lästes t.ex. av Allan Svensson, vilket var en positiv erfarenhet. Har inte hört honom läsa innan men han har en väldigt behaglig röst och ett bra uttal. Detsamma gäller Per Mattsson som läste ‘I cirkelns mitt’. Vill höra mer av honom.

Jag kan varmt rekommendera andra att bli medlemmar på storytel.se och kunna avnjuta ljudböcker i flygande fart. Tjänsten funkar på både iPhone och android-mobiler. Dessutom har de en väldigt bra support, som snabbt svarar på de frågar som man eventuellt har.

Jag ger 5 stjärnor till Storytel, och laddar ner tre bra ljudböcker inför semestern. Underbart!

Storytel räddar sommaren
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, IT&Internet, Kultur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till Storytel räddar sommaren

 1. Jag tyckte till en början att Tomas Bolme inte var kul att lyssna på, men nu kan jag inte tänka mig någon annan som läser Guillous böcker.

  Förresten, leta upp Mord.net om den finns. ;)

  //Christian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>