Tjatigt värre HD!

Skaffade mig i helgen Helsingborgs Dagblads egen iPhone app för att hålla koll på lokalnyheterna. Den var gratis så vilka krav kan man ställa, tycker ni kanske, men jag blev ändå besviken på dels appens utformning som jag tyckte var lite bakvänd, och på innehållet.

Det finns en funktion som heter ”favoriter”, där man kan ange vilka områden eller stadsdelar man vill bevaka i appen. En smart funktion om det inte vore att det går fortare för mig att klicka mig fram till ”helsingborg” än att välja favoriten. Lite bakvänd gränstsnitt tycker jag. Kanske har jag gjort fel, men isf är det ännu mer fel eftersom det inte är enkelt nog.

Men det roligaste med appen är att den tjatar. Varje nyhet skrivs nämligen ut två gånger på raken av någon anledning. Jag hittade först det här inlägget:

Och strax därefter hittade jag denna nyhet och började då på allvar undra om killarna och tjejerna på HD vet hur de ska skicka nyheter till appen eller om det är appen i sig som är dåligt programmerad. Det ser iaf rätt fånigt ut och man kan inte låta bli att läsa bägge delarna eftersom det ju finns en chans att det står mer i den nedre delen av artikeln.

Det konstiga är även att utformningen av texten skiljer sig åt mellan de två versionerna i samma artikel. Det är som du ser inte samma radfall i sista utgången i de två delarna.

Varför är det så här HD?

Tjatigt värre HD!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Helsingborg, IT&Internet, Media, Teknik and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 svar till Tjatigt värre HD!

 1. Sandra Jakob skriver:

  Hej!

  Roligt att du har recenserat vår app!

  Här kommer lite svar på dina frågor och synpunkter:

  Det som skickas ut i vår app (automatiskt, vi skickar inte ut något manuellt) är material som våra journalister på HD publicerar och material från TT. Det händer väldigt ofta att vi skriver om samma saker och att TT rewritar oss eller vi dem. Därför ser du dubbla texter som ibland bara skiljer sig nämnvärt från varandra. Det här är inte något problem i sig som går att åtgärda utan ett arbetssätt och något som vi har gemensamt med flera andra tidningssajter.

  När det gäller dubbelpostningen av text handlar det om att TT faktiskt skickar sina artiklar på det sättet: de skriver först ingressen och sedan samma sak i brödtexten och därför ser det ut som en dubbepostning. Vi håller på och tittar på det problemet och ska försöka lösa det snarast möjligt eftersom det är något som retar oss lika mycket som läsarna.

  Appen kommer att uppdateras och vi lyssnar på användarna men det tar lite tid, tyvärr. Jag hoppas ändå att du fortsätter använda den :)

  Hälsningar,
  Sandra

  • Anders skriver:

   Klart jag använder den, det är ju betydligt smidigare än att gå in på sajten. :-)

   Men dubbelpostningen är jobbig, det vill jag inte sticka under stol med. TT borde skärpa till sina rutiner isf tycker jag. Man fick lära sig redan i 3:an hur man ska använda ingresser i text, så det borde väl även de kunna.

   Tack för respons!

   /A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>