Tro fan att Saab går i konkurs.

På väg hem igår bestämde jag mig för att åka och titta på en ny bil. Den vi har är bra, men den dricker lite för mycket, plus att jag vill slippa kliva ner i bilen. Föredrar en mer horisontell ingång.

Valet igår föll på Bilpartner, som alltså är återförsäljare av bl a Saab, Chevrolet och Hyundai. Jag ville börja där eftersom den nuvarande kärran är just en Saab, och vi trivs som sagt var bra med den i rätt många avseenden.

Jag var ensam i lokalen när jag kom in och den enorma utställningshallen ekade tomt förutom på en rad bilar. Inte en kotte syntes till. När jag stegade fram mellan bilarna kunde jag efter ett tag se att det längs sidorna av lokalen fanns små glasbås där säljare satt och kurade ihop sig. Allt som allt räknade jag till 5 säljare (eller åtminstone vad jag gissar var säljare). Alla satt i sina glasbås och vände på papper. Inte en enda av dem reste sig och gjorde ett tecken på att vilja sälja en bil.

I den bästa av världar skulle flera säljare ha tävlat om min uppmärksamhet, i sin jakt på provision. I en helt OK värld hade minst en säljare klivit ut ur sitt glasbås och frågat om jag behövde hjälp. I den här världen – den där Saab håller på att konka – satt samtliga säljare kvar i sina glasbås och fortsatte att vända papper. Tro fan att Saab går i konkurs.

Hade bara en av dem engagerat sig igår, så hade vedebörande kanske sålt en bil, eller åtminstone tagit ett bra kliv i riktning mot en försäljning, för jag var verkligen på hugget, och inte bara ute för att kolla runt lite. Jag hittade dessutom ett mycket lämpligt objekt, som jag gärna hade provkört och diskuterat vidare kring. Men utan säljare blev det rätt svårt.

Jag tycker faktiskt inte att det är kundens uppgift att leta upp en säljare i en bilaffär, de ska vara mer på hugget. Speciellt om de vill sälja sina förbannade bilar!

Jag hoppas att någon på Bilpartner i Helsingborg läser det här och inser att det är dags att sätta en blåslampa i arslet på säljkåren om de ska lyckas kränga några kärror och betala av det där skrytbygget de nyligen har uppfört.

Idag ger jag mig iväg till en annan bilhandlare med något annat märke. Saab kan få gå i konkurs alledeles på egen hand!

Tro fan att Saab går i konkurs.
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Helsingborg, ilandsproblem, Teknik, Twitter and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 svar till Tro fan att Saab går i konkurs.

 1. Tessan skriver:

  Håller med dig !
  Jag reflekterade över samma sak när vi skulle köpa en ny bil i höstas. Vi började också på bilpartner och var eld och lågor över att provköra Volvo V60, men efter ett mediokert mottagande och engagemang så kände jag att där ville jag inte lägga några pengar. Därefter åker vi till BMW , säljarna är utplacerade på golvet , hälsar oss varmt välkomna, och jag blev såld direkt.

  • Jonny skriver:

   Tessan – vill inte märka ord, men det är Bildeve o inte Bilpartner som säljer Volvo i stan.
   Tyvärr är servicen där från säljarna lika usel. Vill man som kund ha hjälp, får man vackert knacka på hos en säljare, som sitter djupt försjunken framför en dator. Så var det ivartfall vid mina två senaste besök.
   Fast o andra sidan kan jag tycka att det känns rätt ok. När jag vill titta på bil vill jag kunna gå omkring i lugn o ro för att känna o klämma. Är inte särskillt förtjust i att en säljare då står o flåsar mig i nacken. Via nätet har är man själv ofta mer påläst om modellen ändå..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>