Vad var det jag sa?

Vad tycker du om ombyggnaden av Mellersta Stenbocksgatan? – hd.se.

Jag fick ett mejl igår från Ole Andersson som arbetar på Stadsbyggnadskontoret och är ytterst ansvarig för beslutet om ombyggnaden av det s.k. Arenastråket i Helsingborg.

Så här skriver Ole som svar på den kritik som jag riktade mot ombygganden:

”Det finns således en förhoppning om att en del av trafiken som bara kör igenom flyttar ut till Österleden. Ombyggnaden för den leden är klar 2012. Du pekar på att trafiken idag istället söker sig till Järnvägsg / Drottningg. Det ligger säkert en del i det, men jag tror effekten blir kortvarig. Luften är lika dålig i centrum varför vi planerar likande åtgärder där.”

Vänta lite nu. I sista meningen där avslöjar herr Andersson att de alltså tänker gör exakt samma sak nere i stan. Även där ska de alltså plocka bort en fil och viga den till bussarna.

”Således när staden sätter spaden i marken för att gräva ner järnvägen söder om Knutpunkten kommer två filer att försvinna på Malmöleden. Det sker under 2012. Då planerar vi även att inrätta särskilda bussfiler på Järnvägsg/Drottningg”

OMG!

Har Ole Andersson sett hur det ser ut i stan i rusningstrafik? Är det köer på Stenbocksgatan är ju saken ett värre på Drottninggatan! Och även om en del trafik kommer att dra sig ut mot 111:an så kommer inte all trafik att göra det.

Andersson berättar vidare att deras motivering til beslutet är precis som jag har nämnde, att tvinga ut trafiken på 111:an.

Då är det alltså fastställt att beslutsfattarna på stadsbyggnadskontoret är helt från vettet. Jag menar; varför inte lika stänga hela Drottninggatan för trafik och lägga gräsmatta eller nåt?

Jag tror verkligen inte att det här löser något utan bara skapar enorm irritation. Det är  det är ungefär lika genomtänkt. Klart att vi ska bli mer miljövänliga i Helsingborg, och vi måste förändra våra beteenden, men hur många elbilar hade t.ex. pengarna räckt till istället? Kostnaden för ombyggat borde ha kunnat täcka gratis cycklar till hela stadens invånare. Det tycker jag hade varit en bättre investering!

Och dessutom; om nu trafiken längs stenbocksgatan förväntas ÖKA (oavsett vad de gör alltså!), hur fan hjälper detta något? Man kan väl inte flytta trafiken som MÅSTE köra Stenbocksgatan ut på 111:an. Hur ska man då komma till Arenan t.ex? Flyga kanske…?

Detta vägbygge är något man kommer att snacka om länge…

Ett stort tack till Ole Andersson för att han tog sig tid att besvara mitt brev på ett konstruktivt och informativt sätt!

Vad var det jag sa?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Helsingborg, Miljö, Samhälle and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>