Vart är tidningsmedia på väg?

En kort reflektion så här en fredagskväll medan Talang 2011 rullar vidare på tv:n i vardagsrummet, och resten av familjen är mer fokuserade på det än på mina tankar kring tidningsmedia.

Var iväg tidigare ikväll för att hitta lite helglektyr, nere på Coop, som faktiskt har ett rätt bra utbud av tidningar för att vara en stormarknad. Jag gick runt där bland tidningarna ett tag för att hitta det där speciella och en hel del titlar väckte mitt intresse.

Men jag upptäckte samtidigt en obehaglig trend som jag inte reagerat på tidigare och det gäller priserna på vissa tidningar. Många nya tidningar verkar lanseras med ett utpris på över eller runt 100 kronor. Det är ju inte klokt!

Tidningen ”Allt om iPad” är ett lysande exempel, som kostar 99 kr. Det är rätt mycket pengar för en tidning, i min värld. ”Adobe Photoshop Focus” ligger på 179 kr. ”Flex” kostar 119. Ja, exemplena är som sagt var många, men när blev det ok att en tidning kostar lika mycket som en CD-skiva (om någon fortfarande köper sådana)??

Det finns ibland ett argument att vissa tidningar kostar extra för att de är ”importerade”, vilket jag till viss del kan förstå, men ”Allt om iPad” t.ex., produceras i Sverige av IDG. Varför är den så dyr? För att iPad-frälsta anses utgöra en ”high-end market” och ha råd med en dyr tidning?! IDG är som sagt var inte ensamma om att sätta dyra prislappar på sina titlar, så detta var bara ett exempel.

Jag inte vet jag riktigt vad tidningsbranschen är på väg, men jag tror inte att skyhöga lösnummerpriser kommer att gynna tidningsförlagen på sikt eller bidra till ett fortsatt intresse för det tryckta mediet. Snarare tvärtom!

Vart är tidningsmedia på väg?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Media and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>