40 år i vått och torrt

Då har vi kommit så långt på den här resan att 40-strecket numera är passerat. Den 31/5 2012 slog mätaren över, nästan domedagsmässigt, och i helgen som gick var det stor baluns med släkt och vänner som på ett nästan brutalt sätt offentliggjorde mätaröverslaget.

Foto: Marcus WaltermarkJag känner, med ålderns rätt, att det är läge att adressera ett par frågor med anknytning till dessa 40 år som gått sedan jag såg ljuset för första gången.

För det första kan vi ju tala om hur vansinnigt många år det handlar om. Tänk själv; för 40 år sedan fanns inget internet, ingen video, ingen micro, var fjärrkontrollen uppfunnen ens?, man köpte lösgodis över disk, och även spriten. 40 år är rätt länge ur ett mänskligt perspektiv. Det har ju hunnit hända en del.

Rent personligt har jag tagit mig igenom skolan, skaffat mig ett par jobb och hus, två fruar (inte samtidigt), barn och bil, dragit igång eget företag, blivit av med mina föräldrar, som alltså tyvärr inte kunde vara med och fira mina 40, och träffat en väldans massa underbara människor längs vägen, rest en del och ”sett världen”.

Sen kommer vi till frågan om 40-års-kris. Alla har en, säger man, men jag vet inte. Vad är en kris och hur yttrar den sig egentligen? Visst har man börjat fundera i andra banor, känna sig lite äldre än man känner sig inombords, gräva ner sig i lite fler existensiella frågor osv. Men någon kris kan jag inte känna att jag går igenom. Inte i negativ bemärkelse i alla fall. Jag känner inte att jag behöver bevisa något för någon, som jag har föstått att så många andra känner. Jag tar det med ro!

Vad sedan gäller helgens 40-årsfirande var det en trevlig tillställning. Vi hade hyrt en strandkrog i Helsingborg som heter ”Fortuna By The Sea” som stod för lokal, mat och dryck och de gjorde det med bravur. Gästerna verkade väldigt belåtna över arrangemanget och det är väl ett gott betyg om något. Killarna som har stället skötte sig förträffligt och tajmingen var superb. Jag kan med andra ord varmt rekommendera Fortuna By The Sea till andra som vill hålla en tillställning för upp till 70 personer. Vi var 52 personer och fick plats gott och väl. Och läget precis vid Öresunds strand går inte av för hackor…!

Foto: Marcus Waltermark

Så nu är det bara att inse att man är medelålders, även på pappret, och fortsätta leva livet på utstakad bana. Eller så kanske jag vänder upp och ner på allt och gör något helt annat snart. Vi får väl se!

:-)

40 år i vått och torrt
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Helsingborg, Lättsamt, Relationer, Twitter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>