Ännu mer skitsnack om jämlikhet!

Jaha! Är det så det är? Intressant med tanke på avsändaren… Vad pratar jag om? Jo texten i den här annonsen från Europeiska Komissionens projekt Equal Pay, som jag hittade i Metro härom dagen.

Den översta raden text, precis under bilderna i annonsen, lyder (för er som inte har mikroskop):

”Kvinnor har minst lika bra eller bättre kvalifikationer som män…”

När jag läste annonsen en andra gång slog det mig vad det egentligen stod; kvinnor är alltså i alla lägen minst lika meriterade men ofta/ibland mer än män. Det finns altså inga kvinnor som är mindre meriterade?! Hur gärna jag än skulle vilja tro på det så är det ju inget annat än sktisnack.

Jag är helt för den här typen av jämlikhetsfrågor, vilket jag har berört i tidigare inlägg, men när man helt plötsligt vrider argumenten åt andra hållet blir det ju helt fel. Inte för att jag på något sätt känner mig hotad, utan för att man som ”jämlikhetskämpe” inte kan/får/bör ställa sig upp och säga att alla ska ha samma förutsättningar för att få ett jobb – speciellt kvinnor! Då är man ju inte jämlik längre. Då har det ju slagit över åt andra hållet (låt gå för att det kanske vore på tiden).

Jag vet inte om det rör sig om dålig copy i det aktuella fallet, eller om det verkligen har slagit över, men fel blir det och intrycket av att den här organisationen gör ett bra jobb, minskade dramatiskt för mig.

Hur tolkar ni textraden? Och varför har de formulerat sig så? Är det avsiktligt eller bara ett plumpt misstag?

Ännu mer skitsnack om jämlikhet!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Politik, Samhälle and tagged , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>