Respons på inlägget om gillaknappen på Facbook.

Jag skrev häromdagen ett inlägg rörande gilla-knappen på Facebook och vad den har för betydelse för olika besökare. I mitt inlägg använde jag McDonald’s annonser på Facebook som exempel och fick rätt snabb respons från en av McDonald’s många franschistagare, nämligen Christina Richter som äger och driver 5 restauranger här i nordvästra Skåne.

Så här skrev hon till mig:

När jag läste ditt blogginlägg om att du av moraliska skäl tvekar att trycka på gilla-knappen på vår Facebook- sida kände jag att ett mejl vore på sin plats.

Gillar du McDonald’s ska du absolut trycka på knappen, det är i alla fall min övertygelse. Av flera anledningar:

På McDonald’s finns det faktiskt upp till 300 menykombinationer att välja mellan, och således finns det alltid något för alla. Det är ju främst personliga förutsättningar som styr vad och hur mycket man bör äta för att må bra, och hos oss finns både fisk, kött, kyckling och sallader flera gröna tillbehör utöver våra goda pommes frites och många olika drycker.

Dessutom är McDonald’s unikt i att du kan få fullständig innehållsförteckning för alla ingredienserna i vår mat – ända ner till allergener. Med andra ord vet du alltid exakt vad du får i dig när du äter hos oss, och det är mer än man kan säga om många andra restauranger. Vi är faktiskt den första restaurangkedjan i Sverige som certifierats av astma- och Allergiförbundet inom ramen för Tryggare Mat!

Våra råvaror är alltid av bästa kvalité, vi använder inget annat än 100 procent nötkött i hamburgarna och vi är helt transparenta med varifrån råvarorna kommer. Mycket kommer från Sverige och till och med ännu närmare än så, här från Skåne!

Med andra ord; du kan verkligen ta reda på vad du får när du äter hos oss!

Christina kände alltså att mitt exempel var ett dåligt sådant, eftersom McDonald’s enligt henne inte längre är förtjänt av det dåliga ryktet som företaget en gång fått för att sälja mindre hälsosam mat och som jag hänvisade till i inlägget som motivering till varför jag tvekade att klicka på gilla-knappen.

Eftersom jag gillar McDonald’s (även de mindre nyttiga rätterna tyvärr) kände jag att jag faktiskt ville ge Christina möjligheten att komma till tals i den här frågan även om mitt ursprungliga inlägg primärt handlade om hur man har olika relationer till gilla-knappen och dess betydelse. Men alla vinklar i frågan vävdes ihop och jag tycker kanske inte att jag var riktigt rättvis i den bild jag målade upp av McDonald’s, även om jag vidhåller att de har ett visst rykte – om än oförtjänt – som gör att många kanske inte vill förknippas med dem.

Men eftersom jag alltså själv är en flitig besökare så hade jag mycket väl kunnat bidra till att motarbeta företagets dåliga rykte bland hälsomedvetna personer i Sverige. Det här inlägget har jag inte fått betalt för att skriva, men jag är inte negativt inställd till att genom bloggen marknadsföra McD om de är intresserade av ett samarbete. Hör av er igen Christina!

:-)

Respons på inlägget om gillaknappen på Facbook.
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)
This entry was posted in Facebook, Hälsa, Mat, Twitter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Ett svar till Respons på inlägget om gillaknappen på Facbook.

  1. Pingback: Sluta aldrig klaga | Uppsnappat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>